Karfiol párizsi módra recept

Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- só
- 4 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 5-6 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, jól átmossuk. Sós, ételízesítős vízben pár perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kicsit lecsepegni és hűlni.
Olajat forrósítunk.
Két tálkát készítünk, az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikba a tojásokat egy nagy csipet sóval, villa segítségével kicsit felverjük.
A lecsepegett karfiolokat először a lisztbe, majd a tojásba mártjuk, majd újból a lisztbe, és a tojásba forgatjuk.
A forró olajban közepes lángon pár perc alatt szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Finoman meghintjük sóval.
Tipp:
Volt itthon egy szép fej karfiol. Nem akartam kirántani, valami másra gondoltam. A párizsi csirkemellet nagyon szeretjük, ezért annak a mintájára bundáztam és sütöttem ki. Jól sikerült, finom volt :-)
A karfiol párizsi módra kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »