Karfiol párizsi módra recept
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- só
- 4 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg liszt
- 5-6 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, jól átmossuk. Sós, ételízesítős vízben pár perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kicsit lecsepegni és hűlni.
Olajat forrósítunk.
Két tálkát készítünk, az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikba a tojásokat egy nagy csipet sóval, villa segítségével kicsit felverjük.
A lecsepegett karfiolokat először a lisztbe, majd a tojásba mártjuk, majd újból a lisztbe, és a tojásba forgatjuk.
A forró olajban közepes lángon pár perc alatt szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Finoman meghintjük sóval.
Tipp:
Volt itthon egy szép fej karfiol. Nem akartam kirántani, valami másra gondoltam. A párizsi csirkemellet nagyon szeretjük, ezért annak a mintájára bundáztam és sütöttem ki. Jól sikerült, finom volt :-)
A karfiol párizsi módra kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


