Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karfiol párizsi módra recept

Karfiol párizsi módra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy fej karfiol
    • 4 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt
    • 5-6 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedjük, jól átmossuk. Sós, ételízesítős vízben pár perc alatt roppanósra főzzük.  Leszűrjük, hagyjuk kicsit lecsepegni és hűlni.

    Olajat forrósítunk.

    Két tálkát készítünk, az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikba a tojásokat egy nagy csipet sóval, villa segítségével kicsit felverjük.

    A lecsepegett karfiolokat először a lisztbe, majd a tojásba mártjuk, majd újból a lisztbe, és a tojásba forgatjuk.

    A forró olajban közepes lángon pár perc alatt szép barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Finoman meghintjük sóval.

    Tipp:

    Volt itthon egy szép fej karfiol. Nem akartam kirántani, valami másra gondoltam. A párizsi csirkemellet nagyon szeretjük, ezért annak a mintájára bundáztam és sütöttem ki. Jól sikerült, finom volt :-)

    A karfiol párizsi módra kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 123 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 14 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá