Karfiol párizsi módra recept
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- só
- 4 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 5-6 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, jól átmossuk. Sós, ételízesítős vízben pár perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kicsit lecsepegni és hűlni.
Olajat forrósítunk.
Két tálkát készítünk, az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikba a tojásokat egy nagy csipet sóval, villa segítségével kicsit felverjük.
A lecsepegett karfiolokat először a lisztbe, majd a tojásba mártjuk, majd újból a lisztbe, és a tojásba forgatjuk.
A forró olajban közepes lángon pár perc alatt szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Finoman meghintjük sóval.
Tipp:
Volt itthon egy szép fej karfiol. Nem akartam kirántani, valami másra gondoltam. A párizsi csirkemellet nagyon szeretjük, ezért annak a mintájára bundáztam és sütöttem ki. Jól sikerült, finom volt :-)
A karfiol párizsi módra kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 5 g