Karfiol párizsi módra recept

Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- só
- 4 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 5-6 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, jól átmossuk. Sós, ételízesítős vízben pár perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kicsit lecsepegni és hűlni.
Olajat forrósítunk.
Két tálkát készítünk, az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikba a tojásokat egy nagy csipet sóval, villa segítségével kicsit felverjük.
A lecsepegett karfiolokat először a lisztbe, majd a tojásba mártjuk, majd újból a lisztbe, és a tojásba forgatjuk.
A forró olajban közepes lángon pár perc alatt szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Finoman meghintjük sóval.
Tipp:
Volt itthon egy szép fej karfiol. Nem akartam kirántani, valami másra gondoltam. A párizsi csirkemellet nagyon szeretjük, ezért annak a mintájára bundáztam és sütöttem ki. Jól sikerült, finom volt :-)
A karfiol párizsi módra kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »