Karfiol Orly módra recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb karfiol
- 1 kk só
Bundához:
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 jó púpos ek liszt
- 1 kk só
- 1,6 dl sör
Továbbá:
- 4 púpos ek liszt a forgatáshoz
- 7 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A karfiolt apróbb rózsáira szedjük, jól átmossuk, majd sós vízben épp roppanósra főzzük. Kicsit lecsöpögtetjük.
Egy tálkába lisztet készítünk a forgatáshoz. Egy edényben bő olajat forrósítunk.
Egy másik edénybe ütjük a tojásokat a sóval habosra keverjük, majd a lisztet beleszórva és a sört fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává keverjük.
A karfiolokat először megforgatjuk a lisztben, majd a sűrű masszában, jól lecsöpögtetjük.
Óvatosan a forró olajba helyezzük, és szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »