Karfiol fehér mártásban recept

Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- só,bors
- zsemlemorzsa
- étolaj
- 1/2 l tej
- 2 ek liszt
- 1 doboz tejföl (kis doboz)
- 10 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. Közben egy serpenyőbe étolajon zsemlemorzsát pirítunk,(míg aranysárga nem lesz). A megfőtt karfiolokat kivajazott jénai tálba tesszük és rászórjuk a pirított zsemlemorzsát. Ezután feltesszük egy lábosba a tejet,hozzáadjuk a lisztet és lassú tűzön addig kevergetjük habverővel csomómentesre míg sűrű mártást nem kapunk,ezután levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tejfölt,megsózzuk,egy kis borsot adunk hozzá és a karfiolra öntjük. Ezután ráreszeljük a sajtot a tetejére és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok!!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »