Kaporszósz – rántott cukkinivel recept

Hozzávalók:
Kaporszósz:
- 2 csokor kapor
- 1 ek olaj
- 1 ek liszt
- só
- bors
- delikát
- cukor
- 2 dl főzőtejszín
- 6 dl tej
Rántott cukkini:
- 1 gyenge cukkini
- só
- olaj
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, kis szeletekre vágjuk, sózzuk. Kicsit állni hagyjuk, majd a szokásos módon kirántjuk.
Az olajon a liszttel nagyon halvány rántást készítünk, ehhez adjuk az apróra vágott kaprot, kicsit átforgatjuk, majd ehhez adjuk hozzá a tejszínt, ezzel is kicsit átkeverjük, majd végül a tejjel higítjuk. A tejszíntől lágy, selymes lesz a szósz, nem érdemes kihagyni belőle.
Ízesítjük sóval, cukorral, kevés delikáttal. 40-50 percig főzzük, hogy a kapor jól megfőjön. Nagyon finom, ízletes mártás, húsok mellé, friss kaporból készítve, isteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »