Hóvégi rakottas recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- vöröshagyma / nálam 4-5 fej/
- zsír / vagy olaj
- rizs / 1 kg volt/
- burgonya / 2 kg/
- tojás / 10 db /
- pörkölt alap kocka /4 db/
- só,bors,őrölt pirospaprika
Elkészítése:
Pörkölt alapot készítek a zsiradékból, hagymából, pirospaprikából, pörkölt alap kockából és ízlés szerinti sóból, borsból.Hha a hagyma jól megdinsztelődött kiveszem kb az egyharmadát szafttal együtt).Ebbe belerakom a vékony karikára vágott burgonyát. Ezt kétszer annyi vízzel felengedem, mint amennyi rizsem van.(végül is egy jó ízű paprikás krumpli lesz, amibe belefőzöm a rizst). A kiszedett hagymás szaftba beleteszem a 10 keményre főzött és felkarikázott tojást. Így lesz egy tojás pörköltem. Ezután úgy teszek mintha csak egy rakott kelt készítenék. A tepsibe rakok egy sor paprikás krumplis-rizses réteget, majd egy sor tojás pörköltet ( ha lett volna tejfölöm most jól meglocsoltam volna) és így tovább amíg az alapanyagok el nem fogynak.A tetejére szintén lehetne rakni egy jó adag tejfölt. Forró sütőben kb 10-15 perc alatt összesütjük.
Sztori: Ezt a receptet a kényszer szülte. A receptben felsorolt dolgokon kívűl semmim nem volt itthon ( és sajnos pénzem sem). Megkellet oldanom, hogy a hétvégén valami laktató és még is ízletes ételt tudjak készíteni. Nekem két tepsivel lett.Nekünk nagyon ízlett és ezt még a vegetáriánusok is megehetik.