Hasselback burgonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 2 csipet só
- 2 tk parmezán
- 2 szelet vaj (laktóz mentes)
- reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyát alaposan megmosom, kb 2 mm távolságra bevagdosom, hogy egyformán szétnyíljanak a szeletek.
Egy kis tálban összekeverem a reszelt fokhagymát, a sót, az olajat, és a parmezánt. Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral, ráhelyezem a burgonyákat, meglocsolom az olajos öntettel, majd ráteszem a vajszeleteket és 220 fokos sütőben, kb 50 perc alatt készre sütöm. Sütés közben néhányszor kiveszem és meglocsolom a tepsiben lévő zsiradékkel.
Reszelt sajttal, petrezselyem zölddel vagy snidlinggel megszórva tálalom.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »