Göngyölt kellevél recept

Hozzávalók:
- 1 kis fej kelkáposzta
- 2 dl főtt rizs
- 2 dl mexikói zöldségkeverék
- 1 ek ketchup
- 1 ek mustár
- 1 tk szójaszósz
- 1 kk só
- csipet bors
- csipet majoránna
- csipet oregánó
- csipet bazsalikom
Elkészítése:
A kelt leveleire szedjük, sós vízben kicsit megfőzzük. A kész leveleket folpackra szedjük, téglalapformát kialakítva, megsózzuk. A főtt rizst a mexikói keverékkel összekeverjük, befűszerezzük, és ráhalmozzuk a kellevelekre. A folpack segítségével feltekerjük, és egy kiolajozott tűzálló tálba tesszük, megkenjük mustár, ketchup és szójaszósz keverékével. Előmelegített sütőben készre sütjük. Sütési hőfok: 200°C
Sztori: 90 napos diéta keményítőnapján ettem, ami könnyen elkészíthető, laktató étel volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »