Gombás gombóc recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 zsemle
- olaj
- 2 dkg élesztő
- 1 cs gombaleves por
- kb. 2 dl langyos víz
- 3 nagyobb fej hagyma
- pirospaprika
- tejföl
Elkészítése:
A lisztet, a leves port, az élesztőt, a tojásokat egy tálba öntöm. A zsemlét megpirítom minimális zsiradékon és az előzőekkel összegyúrom annyi langyos vízzel, hogy egy laza zsemlegombóc tésztát kapjunk.
Forró vízbe kiszaggatom a gombócokat, kb. 5-10 percig főzöm majd kiszedem.
A hagymákat apróra összevágom és megdinsztelem, mikor kész ráteszem a pirospaprikát és belekeverem a tejfölt. Összekeverem és felöntöm kb. 1 dl vízzel. Vegetával vagy sóval ízesítem és mikor összeforrt ezt a szaftot öntöm a gombócokra. Persze a szaftba még tehetünk más fűszert is kinek mi van otthon.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.