Gombás gombóc recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 zsemle
- olaj
- 2 dkg élesztő
- 1 cs gombaleves por
- kb. 2 dl langyos víz
- 3 nagyobb fej hagyma
- pirospaprika
- tejföl
Elkészítése:
A lisztet, a leves port, az élesztőt, a tojásokat egy tálba öntöm. A zsemlét megpirítom minimális zsiradékon és az előzőekkel összegyúrom annyi langyos vízzel, hogy egy laza zsemlegombóc tésztát kapjunk.
Forró vízbe kiszaggatom a gombócokat, kb. 5-10 percig főzöm majd kiszedem.
A hagymákat apróra összevágom és megdinsztelem, mikor kész ráteszem a pirospaprikát és belekeverem a tejfölt. Összekeverem és felöntöm kb. 1 dl vízzel. Vegetával vagy sóval ízesítem és mikor összeforrt ezt a szaftot öntöm a gombócokra. Persze a szaftba még tehetünk más fűszert is kinek mi van otthon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »