Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás gombóc recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 zsemle
    • olaj
    • 2 dkg élesztő
    • 1 cs gombaleves por
    • kb. 2 dl langyos víz
    • 3 nagyobb fej hagyma
    • pirospaprika
    • tejföl

    Elkészítése:
    A lisztet, a leves port, az élesztőt, a tojásokat egy tálba öntöm. A zsemlét megpirítom minimális zsiradékon és az előzőekkel összegyúrom annyi langyos vízzel, hogy egy laza zsemlegombóc tésztát kapjunk.
    Forró vízbe kiszaggatom a gombócokat, kb. 5-10 percig főzöm majd kiszedem.
    A hagymákat apróra összevágom és megdinsztelem, mikor kész ráteszem a pirospaprikát és belekeverem a tejfölt. Összekeverem és felöntöm kb. 1 dl vízzel. Vegetával vagy sóval ízesítem és mikor összeforrt ezt a szaftot öntöm a gombócokra. Persze a szaftba még tehetünk más fűszert is kinek mi van otthon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá