Cukkinis lepény recept
Hozzávalók:
- 1 zsenge cukkini
- 4 ek finomliszt
- 1 mk sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 240 gr sajtos virsli
- 4 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 mk őrölt bors
- só ízlés szerint
A hempergetéshez:
- kb. 10 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
- 6 dl étolaj
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, és durvára lereszeljük. A virslit szintén durvára reszeljük.
A cukkinit a virslivel, a tojásokkal, és a borssal, sóval, zúzott fokhagymával és a sütőporral elkevert liszttel elkeverjük. Lepényeket formázunk belőle. (6 db nagyobb lesz belőle.)
Zsemlemorzsába forgatjuk, és hevített olajban, fedő alatt, lassú tűznél kisütjük.
Tipp:
Tartármártással fogyasztottuk. Elkészítése: 2 dl tejföl, 2 ek majonézt, ízlés szerint őrölt borsot és 1 mk mustárt alaposan elkeverünk.
A cukkinis lepény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

