Cukkinis lepény recept

Hozzávalók:
- 1 zsenge cukkini
- 4 ek finomliszt
- 1 mk sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 240 gr sajtos virsli
- 4 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 mk őrölt bors
- só ízlés szerint
A hempergetéshez:
- kb. 10 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
- 6 dl étolaj
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, és durvára lereszeljük. A virslit szintén durvára reszeljük.
A cukkinit a virslivel, a tojásokkal, és a borssal, sóval, zúzott fokhagymával és a sütőporral elkevert liszttel elkeverjük. Lepényeket formázunk belőle. (6 db nagyobb lesz belőle.)
Zsemlemorzsába forgatjuk, és hevített olajban, fedő alatt, lassú tűznél kisütjük.
Tipp:
Tartármártással fogyasztottuk. Elkészítése: 2 dl tejföl, 2 ek majonézt, ízlés szerint őrölt borsot és 1 mk mustárt alaposan elkeverünk.
A cukkinis lepény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »