Cukkinis csicsókalepénykék recept

Hozzávalók:
- 1 közepes cukkini (30 dkg reszelve)
- 4 közepes csicsóka (30 dkg reszelve)
- 1 tk só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk házi fokhagymakrém
- 0,5 kk őrölt bors
- 3 púpos ek liszt
- pár ek olaj sütni
Elkészítése:
A cukkinit a reszelő nagy lyukán lereszeljük, meghintjük sóval és félretesszük.
Közben a csicsókát alaposan megtisztítjuk, és szintén lereszeljük.
A cukkinit kicsavarjuk, hozzáadjuk a csicsókát, a tojásokat, a borsot, a fokhagymakrémet, a lisztet és alaposan összeforgatjuk. (Külön só már nem szükséges hozzá.)
Egy serpenyőben 4-5 evőkanál olajat forrósítunk. (Később az olajat érdemes pótolni.)
Majd 1-2 evőkanál masszát belesimítva szép világos barnára sütjük olyan közepes lángon.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Melegen, azonnal kínáljuk.
Tipp:
Sikerült pár szép cukkinit egész jó áron vásárolni. Ma ebédre egyszerű sült csirkét készítettem, amihez köretként cukkiniból és csicsókából finom lepényeket sütöttem. Nagyon ízlett mindenkinek, puha, ízletes tallérok lettek. 8 nagyobb darab lepényke született ebből az adagból.
Ha főfogásként kínáljuk, akkor egy egyszerű tejfölös mártogatós is remek hozzá, de akkor érdemes dupla adagot összeállítani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »