Cukkinis csicsókalepénykék recept
Hozzávalók:
- 1 közepes cukkini (30 dkg reszelve)
- 4 közepes csicsóka (30 dkg reszelve)
- 1 tk só
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk házi fokhagymakrém
- 0,5 kk őrölt bors
- 3 púpos ek liszt
- pár ek olaj sütni
Elkészítése:
A cukkinit a reszelő nagy lyukán lereszeljük, meghintjük sóval és félretesszük.
Közben a csicsókát alaposan megtisztítjuk, és szintén lereszeljük.
A cukkinit kicsavarjuk, hozzáadjuk a csicsókát, a tojásokat, a borsot, a fokhagymakrémet, a lisztet és alaposan összeforgatjuk. (Külön só már nem szükséges hozzá.)
Egy serpenyőben 4-5 evőkanál olajat forrósítunk. (Később az olajat érdemes pótolni.)
Majd 1-2 evőkanál masszát belesimítva szép világos barnára sütjük olyan közepes lángon.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Melegen, azonnal kínáljuk.
Tipp:
Sikerült pár szép cukkinit egész jó áron vásárolni. Ma ebédre egyszerű sült csirkét készítettem, amihez köretként cukkiniból és csicsókából finom lepényeket sütöttem. Nagyon ízlett mindenkinek, puha, ízletes tallérok lettek. 8 nagyobb darab lepényke született ebből az adagból.
Ha főfogásként kínáljuk, akkor egy egyszerű tejfölös mártogatós is remek hozzá, de akkor érdemes dupla adagot összeállítani.