Cukkini ropogós recept
Hozzávalók:
- kb 40 dkg reszelt cukkini
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 gerezd fokhagyma
- negyed fej, vagy egy szál újhagyma
- só
- bors
- csipet kapor
- 3 ek liszt
- zsemlemorzsa a forgatáshoz
- (olíva)olaj a sütéshez
Elkészítése:
A cukkinit lereszeljük, majd besózzuk és kicsit állni hagyjuk. A levét kinyomkodjuk és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Ízesítjük a kaporral és a fűszerekkel. A tojást is hozzáadjuk, majd a liszttel együtt jól eldolgozzuk az egészet.
Kis gombócokat formálva, zsemlemorzsába forgatjuk és olívaolajon kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

