Csőben sült paszternák recept

Hozzávalók:
- 50 dkg paszternák
- 3 dl főzőtejszín
- 5 dkg vaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 10 dkg edami sajt
Elkészítése:
A paszternákot megpucoljuk, megmossuk, majd szárazra töröljük. Ezután nagyon vékonyra felkarikázzuk. A fokhagymagerezdeket szintén megpucoljuk, majd apróra felvágjuk.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáöntjük a tejszínt, hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és elkezdjük felforralni.
Amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a vékonyra felkarikázott paszternákot. Újraforraljuk, majd kb. 5 percig, néha megkeverve tovább főzzük.
Ezután egy kisebb jénaiba, vagy tepsibe átöntjük, majd a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe tesszük, és 150 fokon kb. egy óra alatt szép pirosra sütjük.
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyni, majd tálaljuk. Magában is igen laktató, de kínálhatjuk akár sültek mellé köretként is.
A csőben sült paszternák kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »