Csőben sült paszternák recept

Hozzávalók:
- 50 dkg paszternák
- 3 dl főzőtejszín
- 5 dkg vaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 10 dkg edami sajt
Elkészítése:
A paszternákot megpucoljuk, megmossuk, majd szárazra töröljük. Ezután nagyon vékonyra felkarikázzuk. A fokhagymagerezdeket szintén megpucoljuk, majd apróra felvágjuk.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáöntjük a tejszínt, hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és elkezdjük felforralni.
Amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a vékonyra felkarikázott paszternákot. Újraforraljuk, majd kb. 5 percig, néha megkeverve tovább főzzük.
Ezután egy kisebb jénaiba, vagy tepsibe átöntjük, majd a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe tesszük, és 150 fokon kb. egy óra alatt szép pirosra sütjük.
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyni, majd tálaljuk. Magában is igen laktató, de kínálhatjuk akár sültek mellé köretként is.
A csőben sült paszternák kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »