Brokkolis zöldség felfújt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 brokkoli
- 25 dkg mélyhűtött zöldborsó
- 1 nagy zeller
- 40 dkg sárgarépa
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 dl főzőtejszín
- zöldség fűszer
- só
- szerecsendió
- 2 ek vaj
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A sárgarépát, zellert, vöröshagymát felkockázzuk. A brokkolit rózsáira szedjük. 30 dkg sárgarépát a hagymával megpároljuk a vajon, a zöldség fűszerrel, szerecsendióval, sóval ízesítjük és hozzáadjuk a tejszínt. Lefedve puhára pároljuk.
Közben a zöldborsót, brokkolit, zellert és a maradék sárgarépát sós vízben blansírozzuk, majd leszűrjük és hideg vízben lehűtjük. A tejszínes sárgarépát botmixerrel pürésítjük.
Felverjük a tojásokat. A tojásokat, zöldséget és a kihűlt pürét összekeverjük és kizsírozott tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben lefedve 180 fokon kb 50 percig sütjük.
Tipp:
Nagyon laktató, finom étel, a lányom paleo étrendjébe is illik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

