Avokádókrém recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 db érett avokádó, minél puhább és sötétebb színű annál jobb
- 1 kis fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- fél citrom leve
Elkészítése:
Az éretlen gyümölcs kőkemény, az érettet viszont vajként lehet kenni, ezért érdemes vásárláskor kicsit megtapogatni. Ha kemény gyümölcsöt veszünk, az szobahőmérsékleten 2-3 nap alatt megérik, megpuhul.
Az avokádót kettévágom, a magot eltávolítom, kiskanállal kiszedem a belsejét, villával összetöröm, jó alaposan kikavarom, közben ráfacsarom a citromlevet, megsózom, kávéskanálnyi só elég, megszórom borssal, és kozzákeverem a nagyon apróra vágott lilahagymát és fokhagymagerezdet. Hűtőbe teszem, kicsit hagyom összeérni az ízeket. Pirítósra kenve isteni.
Tipp:
Az avokádó telítetlen zsírsavakban gazdag, B-, C-, E- és A-vitamint tartalmaz. Az érett gyümölcsben kálium, foszfor, vas, nátrium valamint kalcium és magnézium is megtalálható. Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, vitamintartalmának köszönhetően pedig kitűnő antioxidáns.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »