Vendégváró falatkák recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 6 db főttojás
- 20 dkg gépsonka
- 5 – 6 db savanyú uborka
- 1 db californiai paprika
- lila hagyma (ízlés szerint)
- só
Majonézhez:
- 1 dl olaj
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 db tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 kávéskanál cukor
- őrölt fehérbors (ízlés szerint)
- 1 evőkanál citromlé
Zselatinhoz:
- 1 dl húsleves
- 2 púpos teáskanál zselatin por
Elkészítése:
A hozzávalókat apró kockákra szeletelem.
A zselatint a húslevessel felforralom. Hagyom hűlni és ha langyos hozzákeverem a majonézhez.
Majonéz elkészítése : 1 db tojássárgát robotgéppel elkezdem verni és folyamatosan csepegtetem bele az olajat. Ha kemény vaj-szerűre felverődött, akkor keverem hozzá a többi hozzávalót.
Ezt az öntetet hozzákeverem az apróra darabolt hozzávalókhoz. Folpack fóliával kibélelek egy őzgerinc formát és abba öntöm bele.
Hűtőbe teszem, amíg megdermed.
Tipp:
Ha nincs kéznél húsleves, akkor 1 dl vízben felforralok 1 db húsleves kockát és ezt használom helyette.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.