Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vendégváró falatkák recept

Vendégváró falatkák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 6 db főttojás
    • 20 dkg gépsonka
    • 5 – 6 db savanyú uborka
    • 1 db californiai paprika
    • lila hagyma (ízlés szerint)

    Majonézhez:

    • 1 dl olaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 db tejföl
    • 1 evőkanál mustár
    • 1 kávéskanál cukor
    • őrölt fehérbors (ízlés szerint)
    • 1 evőkanál citromlé

    Zselatinhoz:

    • 1 dl húsleves
    • 2 púpos teáskanál zselatin por

    Elkészítése:

    A hozzávalókat apró kockákra szeletelem.

    A zselatint a húslevessel felforralom. Hagyom hűlni és ha langyos hozzákeverem a majonézhez.

    Majonéz elkészítése : 1 db tojássárgát robotgéppel elkezdem verni és folyamatosan csepegtetem bele az olajat. Ha kemény vaj-szerűre felverődött, akkor keverem hozzá a többi hozzávalót.

    Ezt az öntetet hozzákeverem az apróra darabolt hozzávalókhoz. Folpack fóliával kibélelek egy őzgerinc formát és abba öntöm bele.
    Hűtőbe teszem, amíg megdermed.

    Tipp:

    Ha nincs kéznél húsleves, akkor 1 dl vízben felforralok 1 db húsleves kockát és ezt használom helyette.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá