Vendégváró falatkák recept

Hozzávalók:
- 6 db főttojás
- 20 dkg gépsonka
- 5 – 6 db savanyú uborka
- 1 db californiai paprika
- lila hagyma (ízlés szerint)
- só
Majonézhez:
- 1 dl olaj
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 db tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 kávéskanál cukor
- őrölt fehérbors (ízlés szerint)
- 1 evőkanál citromlé
Zselatinhoz:
- 1 dl húsleves
- 2 púpos teáskanál zselatin por
Elkészítése:
A hozzávalókat apró kockákra szeletelem.
A zselatint a húslevessel felforralom. Hagyom hűlni és ha langyos hozzákeverem a majonézhez.
Majonéz elkészítése : 1 db tojássárgát robotgéppel elkezdem verni és folyamatosan csepegtetem bele az olajat. Ha kemény vaj-szerűre felverődött, akkor keverem hozzá a többi hozzávalót.
Ezt az öntetet hozzákeverem az apróra darabolt hozzávalókhoz. Folpack fóliával kibélelek egy őzgerinc formát és abba öntöm bele.
Hűtőbe teszem, amíg megdermed.
Tipp:
Ha nincs kéznél húsleves, akkor 1 dl vízben felforralok 1 db húsleves kockát és ezt használom helyette.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »