Tejfölös-majonézes tojáskrém nyuszival recept
Hozzávalók:
- 10 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek majonéz
- 2 dl tejföl
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál mustár
- 1 közepes lilahagyma
- 10 dkg párizsi
- 5 dkg sajt
- 1 kis db sárgarépa
Elkészítése:
A főtt tojásokat felszeleteljük, a hagymát megtisztítjuk és felkockázzuk.
Hozzáadjuk a tejfölt, a majonézt, a mustárt, meghintjük a fűszerpaprikával, majd megsózzuk és megborsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
A krémet egy tányérra halmozzuk.
Egy-egy szelet párizsi lesz a nyuszi feje és a teste. 1 szelet párizsiból kisebb köröket vágunk, ez lesz a nyuszi tappancsa és a keze. Kisebb cikket vágunk a füléhez. Sajtszelet lesz a pofija.
Sárgarépaszeletből lesz a répa, amit a kezében tart. Uborkacsík a bajusza, olajbogyó a szeme.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »


