Sonkás kukorica saláta recept

Hozzávalók:
- 30 dkg konzerv kukorica
- 20 dkg sonka
- 20 dkg gomba
- 4-5 db csemege uborka
- 3 dl tejföl
- 2 dl majonéz
- 1 db poré hagyma
- só
- bors
Elkészítése:
A szeletelt gombát egy kevés olajon megpároljuk. A sonkát és az uborkát felkockázzuk, a póréhagyma fehér részét felkarikázzuk. A kihűlt gombát, sonkát, uborkát kukoricát összekeverjük a tejföllel és a majonézzel, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Egy tányérra halmozzuk 2 részbe és kukorica formát alakítunk ki belőle. Kukorica szemekkel kirakjuk, póré hagyma zöld része lesz a levele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »