Sonkás kukorica saláta recept
Hozzávalók:
- 30 dkg konzerv kukorica
- 20 dkg sonka
- 20 dkg gomba
- 4-5 db csemege uborka
- 3 dl tejföl
- 2 dl majonéz
- 1 db poré hagyma
- só
- bors
Elkészítése:
A szeletelt gombát egy kevés olajon megpároljuk. A sonkát és az uborkát felkockázzuk, a póréhagyma fehér részét felkarikázzuk. A kihűlt gombát, sonkát, uborkát kukoricát összekeverjük a tejföllel és a majonézzel, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Egy tányérra halmozzuk 2 részbe és kukorica formát alakítunk ki belőle. Kukorica szemekkel kirakjuk, póré hagyma zöld része lesz a levele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

