Páva formájú hidegtál recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 jégcsapretek
- 1 szál póréhagyma
- 1 újhagyma
- 1 kígyóuborka
- 2 savanyú uborka
- 15 dkg paprikás szalámi
- 1 cs lapka sajt vagy más szeletelt sajt
- 3 főtt, kemény FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10-10 dkg párizsi, sonka
- fogvájó
- esetleg aszpik
Elkészítése:
Először is kifaragjuk a páva felsőtestét, szárnyait. A jégcsapretek vastagabbik feléből kb 12 cm-es darabot levágunk, kialakítjuk a madár törzsét, két kis mélyedést vájunk a fej két oldalára, ebbe beleillesztünk egy-egy darab sárgarépát. A feje tetején ejtünk egy bemetszést, ebbe belefaragunk sárgarépából egy fejdíszt.
Kifaragjuk a jégcsapretek másik feléből a szárnyakat, külső felükre sárgarépa betoldást teszünk,fogvájóval rögzítjük. A páva testét úgy alakítjuk, hogy az alja megálljon a tálcán. Ezután kezdjük díszíteni a farkát. Szépen fokozatosan szélesedő formában kirakosgatjuk tetszés szerint a hozzávalókból. Ha kell a sajtszeleteket lekerekítjük, hogy szépen illeszkedjen a felvágottakhoz. A végén le lehet fényezni aszpikkal,de nem muszáj.
Tipp:
A csőrét piros arannyal színeztem be, az uborkákra is abból cseppentettem. Lehet még díszíteni paprikával,paradicsommal,piros retekkel stb.