Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Páva formájú hidegtál recept

Páva formájú hidegtál
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 jégcsapretek
    • 1 szál póréhagyma
    • 1 újhagyma
    • 1 kígyóuborka
    • 2 savanyú uborka
    • 15 dkg paprikás szalámi
    • 1 cs lapka sajt vagy más szeletelt sajt
    • 3 főtt, kemény  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10-10 dkg párizsi, sonka
    • fogvájó
    • esetleg aszpik

    Elkészítése:

    Először is kifaragjuk a páva felsőtestét, szárnyait. A jégcsapretek vastagabbik feléből kb 12 cm-es darabot levágunk, kialakítjuk a madár törzsét, két kis mélyedést vájunk a fej két oldalára, ebbe beleillesztünk egy-egy darab sárgarépát. A feje tetején ejtünk egy bemetszést, ebbe belefaragunk sárgarépából egy fejdíszt.

    Kifaragjuk a jégcsapretek másik feléből a szárnyakat, külső felükre sárgarépa betoldást teszünk,fogvájóval rögzítjük. A páva testét úgy alakítjuk, hogy az alja megálljon a tálcán. Ezután kezdjük díszíteni a farkát. Szépen fokozatosan szélesedő formában kirakosgatjuk tetszés szerint a hozzávalókból. Ha kell a sajtszeleteket lekerekítjük, hogy szépen illeszkedjen a felvágottakhoz. A végén le lehet fényezni aszpikkal,de nem muszáj.

    Tipp:

    A csőrét piros arannyal színeztem be, az uborkákra is abból cseppentettem. Lehet még díszíteni paprikával,paradicsommal,piros retekkel stb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá