Páva formájú hidegtál recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 jégcsapretek
- 1 szál póréhagyma
- 1 újhagyma
- 1 kígyóuborka
- 2 savanyú uborka
- 15 dkg paprikás szalámi
- 1 cs lapka sajt vagy más szeletelt sajt
- 3 főtt, kemény
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10-10 dkg párizsi, sonka
- fogvájó
- esetleg aszpik
Elkészítése:
Először is kifaragjuk a páva felsőtestét, szárnyait. A jégcsapretek vastagabbik feléből kb 12 cm-es darabot levágunk, kialakítjuk a madár törzsét, két kis mélyedést vájunk a fej két oldalára, ebbe beleillesztünk egy-egy darab sárgarépát. A feje tetején ejtünk egy bemetszést, ebbe belefaragunk sárgarépából egy fejdíszt.
Kifaragjuk a jégcsapretek másik feléből a szárnyakat, külső felükre sárgarépa betoldást teszünk,fogvájóval rögzítjük. A páva testét úgy alakítjuk, hogy az alja megálljon a tálcán. Ezután kezdjük díszíteni a farkát. Szépen fokozatosan szélesedő formában kirakosgatjuk tetszés szerint a hozzávalókból. Ha kell a sajtszeleteket lekerekítjük, hogy szépen illeszkedjen a felvágottakhoz. A végén le lehet fényezni aszpikkal,de nem muszáj.
Tipp:
A csőrét piros arannyal színeztem be, az uborkákra is abból cseppentettem. Lehet még díszíteni paprikával,paradicsommal,piros retekkel stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

