Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Padlizsánkrém recept

Padlizsánkrém
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 padlizsán
    • 1 vöröshagyma
    • 4 ek majonéz
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A padlizsánt nyílt tűzön, vagy vaslapon megsütjük, forgatva, hogy körbe szenesre piruljon.

    Még melegen lehúzzuk a héját, levágjuk a szárát, és a felesleges levet lecsorgatjuk.

    Műanyag, vagy fakéssel vágódeszkán apróra vágjuk. (Én erre a célra a kerámia késemet használom.)

    Belereszeljük a hagymát a levével együtt. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a majonézt, és alaposan kikeverjük.

    Legalább egy órán át a hűtőben állni hagyjuk, majd pirítós kenyérre kenve, paradicsommal díszítve fogyasztjuk.

    Tipp:

    Érdemes idényben olcsón beszerezni nagyobb mennyiséget, ha van lehetőség szabad tűzön megsütni, mert így lesz igazi füstös íze a padlizsánnak. A megsütött és megtisztított padlizsánt a felhasználásnak megfelelő adagokban lefagyasztva tárolhatjuk. Az így előkészített padlizsánt felengedve igen gyorsan elkészíthetjük kedvenc padlizsánkrémünket.

    A padlizsánkrém kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 53 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá