Padlizsánkrém recept

Hozzávalók:
- 4 padlizsán
- 1 vöröshagyma
- 4 ek majonéz
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A padlizsánt nyílt tűzön, vagy vaslapon megsütjük, forgatva, hogy körbe szenesre piruljon.
Még melegen lehúzzuk a héját, levágjuk a szárát, és a felesleges levet lecsorgatjuk.
Műanyag, vagy fakéssel vágódeszkán apróra vágjuk. (Én erre a célra a kerámia késemet használom.)
Belereszeljük a hagymát a levével együtt. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a majonézt, és alaposan kikeverjük.
Legalább egy órán át a hűtőben állni hagyjuk, majd pirítós kenyérre kenve, paradicsommal díszítve fogyasztjuk.
Tipp:
Érdemes idényben olcsón beszerezni nagyobb mennyiséget, ha van lehetőség szabad tűzön megsütni, mert így lesz igazi füstös íze a padlizsánnak. A megsütött és megtisztított padlizsánt a felhasználásnak megfelelő adagokban lefagyasztva tárolhatjuk. Az így előkészített padlizsánt felengedve igen gyorsan elkészíthetjük kedvenc padlizsánkrémünket.
A padlizsánkrém kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »