Padlizsánkrém recept

Hozzávalók:
- 4 padlizsán
- 1 vöröshagyma
- 4 ek majonéz
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A padlizsánt nyílt tűzön, vagy vaslapon megsütjük, forgatva, hogy körbe szenesre piruljon.
Még melegen lehúzzuk a héját, levágjuk a szárát, és a felesleges levet lecsorgatjuk.
Műanyag, vagy fakéssel vágódeszkán apróra vágjuk. (Én erre a célra a kerámia késemet használom.)
Belereszeljük a hagymát a levével együtt. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a majonézt, és alaposan kikeverjük.
Legalább egy órán át a hűtőben állni hagyjuk, majd pirítós kenyérre kenve, paradicsommal díszítve fogyasztjuk.
Tipp:
Érdemes idényben olcsón beszerezni nagyobb mennyiséget, ha van lehetőség szabad tűzön megsütni, mert így lesz igazi füstös íze a padlizsánnak. A megsütött és megtisztított padlizsánt a felhasználásnak megfelelő adagokban lefagyasztva tárolhatjuk. Az így előkészített padlizsánt felengedve igen gyorsan elkészíthetjük kedvenc padlizsánkrémünket.
A padlizsánkrém kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »