Különleges és hagyományos töltött tojás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 kk teriyaki szósz
- só
- frissen őrölt bors
- kevés friss spenót
- újhagyma zöldje
- 2 ek tejföl
- őrölt pirospaprika
Elkészítése:
Kétféle tölteléket csináltam a tojásokhoz. Mindkettő alapja a tojások sárgája volt, de különféle ízesítéssel.
Az elsőhöz két kanál tejföllel, kevés őrölt pirospaprikával, sóval, frissen őrölt borssal ízesítettem a főtt tojás sárgáját, villával jól összetörtem, majd cukrászfecskendővel visszatöltöttem a tojás fehérjébe.
A másik töltelékhez a spenótot, és az újhagyma zöldjét pár másodpercig forró vízben blansíroztam, majd azonnal jeges vízbe szedtem át. Így a szép zöld színét megőrizte, és kellően ki is hűlt a további feldolgozáshoz. Nagyon apróra daraboltam, hozzákevertem a főtt tojás sárgájához, sóztam, borsoztam, és hozzáadtam egy kiskanál teriyaki szószt. Villával összetörtem, és visszatöltöttem a tojásfehérjékbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

