Különleges és hagyományos töltött tojás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kk teriyaki szósz
- só
- frissen őrölt bors
- kevés friss spenót
- újhagyma zöldje
- 2 ek tejföl
- őrölt pirospaprika
Elkészítése:
Kétféle tölteléket csináltam a tojásokhoz. Mindkettő alapja a tojások sárgája volt, de különféle ízesítéssel.
Az elsőhöz két kanál tejföllel, kevés őrölt pirospaprikával, sóval, frissen őrölt borssal ízesítettem a főtt tojás sárgáját, villával jól összetörtem, majd cukrászfecskendővel visszatöltöttem a tojás fehérjébe.
A másik töltelékhez a spenótot, és az újhagyma zöldjét pár másodpercig forró vízben blansíroztam, majd azonnal jeges vízbe szedtem át. Így a szép zöld színét megőrizte, és kellően ki is hűlt a további feldolgozáshoz. Nagyon apróra daraboltam, hozzákevertem a főtt tojás sárgájához, sóztam, borsoztam, és hozzáadtam egy kiskanál teriyaki szószt. Villával összetörtem, és visszatöltöttem a tojásfehérjékbe.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »