Karácsonyfás krumplisaláta recept
Hozzávalók:
Krumplisaláta:
- 1 kg burgonya
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 30 dkg majonéz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál porcukor
- 2 ek olívaolaj
Díszítés:
- 20 dkg uborka
- 1 közepes lilahagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
A burgonyát héjastól megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és karikára szeleteljük. A hagymát megpucoljuk, cikkekre szeleteljük. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, porcukorral, citromlével, olajjal. Hozzáadjuk a burgonyát és a hagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.
Egy tálcára halmozzuk, fenyőfa alakot formázunk belőle. Vékony réteg tejföllel bekenjük. Körben kirakjuk karikára szeletelt uborkával. Ízlés szerint díszítjük vékony csíkokra vágott piros paprikával, lilahagymával és petrezselyemzölddel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

