Karácsonyfás krumplisaláta recept
Hozzávalók:
Krumplisaláta:
- 1 kg burgonya
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 30 dkg majonéz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál porcukor
- 2 ek olívaolaj
Díszítés:
- 20 dkg uborka
- 1 közepes lilahagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
A burgonyát héjastól megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és karikára szeleteljük. A hagymát megpucoljuk, cikkekre szeleteljük. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, porcukorral, citromlével, olajjal. Hozzáadjuk a burgonyát és a hagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.
Egy tálcára halmozzuk, fenyőfa alakot formázunk belőle. Vékony réteg tejföllel bekenjük. Körben kirakjuk karikára szeletelt uborkával. Ízlés szerint díszítjük vékony csíkokra vágott piros paprikával, lilahagymával és petrezselyemzölddel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

