Brokkolis sajttekercs recept
Hozzávalók:
- 40 dkg trappista sajt
- 30 dkg brokkoli
- 10 dkg vaj
- 2 ek.finom liszt
- 2 dl tej
- só
- őrölt fehér bors
- ételízesítő
Előkészítés: A brokkolit kevés vajon sóval, borssal, ételízesítővel puhára pároljuk. Villával összenyomkodjuk.
Elkészítés: A tejből, 5 dkg vajból és a lisztből besamelt főzünk. /vajas rántás, tejjel kiforralva/ A brokkolihoz adunk annyi besamelt, hogy kikeverve krémes állagú legyen. A sajtot mikróban vagy forró vízben megolvasztjuk,hogy képlékeny legyen majd alufólián téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a krémmel és felgöngyöljük, mint a bejglit. Szorosan alufóliába tekerjük és hűtőbe tesszük 1-2 órára szeletelés előtt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

