Aszpikos rolád recept
Elkészítése: Előkészítés: A tojásokat megfőzöm keményre, közben a sonkát felkockázom.
Zselatinból aszpikot készítek, 1 dl vízhez két púpos evőkanál zselatint teszek, majd felforralom.Ezt célszerű decinként elkészíteni, mivel hamar megszilárdul, melegen dolgozunk vele.
Egy őzgerinc forma aljára teszek egy kis aszpikot, majd sonkát és kukoricát, ezt újból leöntöm a megmaradt aszpikkal. Beteszem a hűtőbe. Közben ha már elkezdett szilárdulni, újabb adag aszpikot készítek. Az őzgerinc formába a megszilárdult aszpik tetejére helyezem az egész főtt tojásokat, körbeszórom ismét sonkával, kukoricával, majd ráöntöm az aszpikot. Újból hűtőbe teszem szilárdulásig.
Ezt a sorozatot addig folytatom míg a forma tele nem lesz, vagy a hozzávalók el nem fogynak.
Fogyasztás előtt az őzgerinc forma hátulját meleg vízzel meglocsoljuk, így könnyebb kivenni.
Jó étvágyat.
Tipp:
A receptet, más ízvilágban és formában is össze lehet állítani.