Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszpik a négyzeten recept

Aszpik a négyzeten
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 szál sárgarépa (zsülienre vágva)
    • 1/8 uborka (vékonyan felcsíkozva)
    • 4 szelet sonka (felcsíkozva)
    • 200 g konzerv kukorica
    • 1 csomag színtelen növényi zselatin
    • 0,5 l hús alaplé

    Elkészítése:

    A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, majd a formától függően feldaraboljuk. A zselatint a használati útmutató alapján készítjük el hús alaplével elkeverve. (Kocsonyalé is használható hozzá, ez esetben zselatinporra nincs szükség.)

    Kevés zselatinos alaplevet öntünk a forma aljára, majd először a tojásokat rendezzük el esztétikusan rajta. (A rétegezés mindenkinek saját ízlése szerint történik, de szükséges minden réteg után szilárdulásig hűteni!)

    Ezután vékonyra csíkozott sonka, uborka, és sárgarépa került a formába. Erre is hús alaplé, és a zselésítő por keveréke került. Újabb hűtés után a megmaradt zselésítővel elvegyített hús alaplét elkeverjük a csilis kukoricakonzervvel, majd az egész a forma tetejére terítjük. Szilárdulásig a hűtőben pihentetjük.

    Ha szilikonos formát használunk, úgy a legkönnyebb tálalni, mert akkor csak rövid időre meleg (nem forró!) vízbe kell mártani, és közvetlenül a tálalásra elkészített tányérra helyezni, majd a formából kinyomni az aszpikos különlegességünket.

    Tanácsos a tálaló tányért felülről ráfektetni, majd hirtelen megfordítani a formával. Az összeállításnak csak saját fantáziád szabhat határt.

    Az ünnepi asztal dísze lehet, de nem sokáig, hiszen hamar elfogy.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá