Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges ponty recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg halszelet
    • 1 csomó leveszöldség
    • 2 dl fehérbor
    • 1 fej vöröshagyma
    • 9 dkg vaj
    • 3 dkg liszt
    • cukor
    • mustár

    Elkészítés:
    A leveszöldséget kis kockákra vágjuk, és sós vízben félig megfőzzük. A halszeleteket besózzuk, a vaj felével kikent zománcos tepsibe vagy tűzálló tálra fektetjük, és a leszűrt, félig főtt zöldséggel meg a karikákra vágott hagymával beborítjuk. A borral leöntjük, és a sütőben addig pároljuk, amíg a hal meg nem főtt. A maradék vajból a liszttel világos rántást készítünk, a zöldséges lével felengedjük, felforraljuk, és egy csipet cukorral meg mustárral ízesítve, a zöldséges halra öntjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá