Zöldséges ponty recept

Hozzávalók:
- 1 kg halszelet
- 1 csomó leveszöldség
- 2 dl fehérbor
- 1 fej vöröshagyma
- 9 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- só
- cukor
- mustár
Elkészítés:
A leveszöldséget kis kockákra vágjuk, és sós vízben félig megfőzzük. A halszeleteket besózzuk, a vaj felével kikent zománcos tepsibe vagy tűzálló tálra fektetjük, és a leszűrt, félig főtt zöldséggel meg a karikákra vágott hagymával beborítjuk. A borral leöntjük, és a sütőben addig pároljuk, amíg a hal meg nem főtt. A maradék vajból a liszttel világos rántást készítünk, a zöldséges lével felengedjük, felforraljuk, és egy csipet cukorral meg mustárral ízesítve, a zöldséges halra öntjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »