Tűzdelt pontygerinc recept

Hozzávalók:
- 1 kg pontytörzs
- 20 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- só
Elkészítés:
A halat a gerince mellett, párhuzamosan, hosszában kétoldalt bevágjuk, és a felszeletelt szalonnát ebbe a mélyedésbe tűzzük. A halat tűzálló tálra fektetjük, megsózzuk, a tejföllel leöntjük, a vajat a tetejére tördeljük, és a sütőben, a hal nagyságától függően, 30-50 percig sütjük. Burgonyapüré kitűnő hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »