Tonhalas, tojásos szendvicskrém recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 tonhalkonzerv sós lében
- 4 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek majonéz
- 5-6 ek tejföl
- só
- őrölt fehér bors
- 1/2 citrom leve
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A tonhalat levével együtt tegyük bele egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le (én kb fél óráig hagytam).
Ezután tegyük bele egy tálba, nyomjuk rá a citromlevet, majd villával kicsit törjük össze.
A tojásokat főzzük keményre, majd tegyük hideg vízbe, hogy lehűljön. Ezután pucoljuk le a héját, vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a tonhalhoz.
A petrezselyemzöldet szintén vágjuk fel apróra, majd szintén adjuk hozzá a tonhalas-tojáshoz.
A tejfölt keverjük simára a majonézzel, majd ízlés szerint sózzuk,és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután öntsük a tálban lévő halas-tojáshoz, majd óvatosan keverjük össze. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, akkor ízesítsünk utána.
Végül tegyük be a hűtőbe legalább egy fél órára, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a szendvicskrémet a hűtőből, majd ízlés szerint friss kenyérrel vagy péksüteménnyel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

