Tőkehal filé rántva recept

Hozzávalók:
- 80 dkg tőkehal filé
- só
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt, zsemlemorzsa
- 5 dl olaj a sütéshez
- 1 kg burgonya
- só, petrezselyem
- 2 kanál olaj
Elkészítése:
A tőkehal filét kiengedés után óvatosan megtörölgetjük egy papír törlővel, sózzuk, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemle morzsába forgatjuk.
Forró olajban kisütjük és papír törlőn lecsepegtetjük.
A burgonyát meghámozzuk és egészbe hagyva sós vízben meg főzzük.
Tálaláskor meglocsoljuk egy kevés olajjal és megszórjuk vágott petrezselyemmel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »