Tiszai paprikás ponty recept
- Hozzávalók:
- 1 szép nagy ponty
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- só
- 1 evőkanál pirospaprika
Elkészítés:
Megtisztított halat lobogó, forró sós vízbe tesszük, és addig hagyjuk benne, amíg a víz újra forrni nem kezd. Ekkor kiemeljük, a bőrét lehúzzuk, és a halat tűzálló tálra fektetjük, mintha úszna. Az olajban megpirítjuk a hagymát, a halra öntjük, a paprikával meghintjük, a tejföllel leöntjük, és a hal nagyságától függően a sütőben 25 30 percig Hűtjük. Sós vízben kifőtt csuszatészta illik hozzá leginkább, de adhatjuk galuskával is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

