Tiszai paprikás ponty recept
- Hozzávalók:
- 1 szép nagy ponty
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- só
- 1 evőkanál pirospaprika
Elkészítés:
Megtisztított halat lobogó, forró sós vízbe tesszük, és addig hagyjuk benne, amíg a víz újra forrni nem kezd. Ekkor kiemeljük, a bőrét lehúzzuk, és a halat tűzálló tálra fektetjük, mintha úszna. Az olajban megpirítjuk a hagymát, a halra öntjük, a paprikával meghintjük, a tejföllel leöntjük, és a hal nagyságától függően a sütőben 25 30 percig Hűtjük. Sós vízben kifőtt csuszatészta illik hozzá leginkább, de adhatjuk galuskával is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

