Tiszai halászlé recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 kg hal vegyesen
- 10-12 fej vöröshagyma
- 8 kanál pirospaprika
- 4 db zöldpaprika
- 3 db paradicsom
- 4 kanál zsír
- cseresznyepaprika ízlés szerint
- só, őrölt bors
Elkészítése:
A finomra vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megtisztított halak azon részeit amiket az alaplébe szántunk. (a szebb darabokat szeletekre vágjuk, ezek kerülnek a tálaláskor a halászlébe) A fejek, az uszonyok, és a kisebb halak adják a lé alapját.
A hagymához a halon kívül hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, és paprikát is, sózzuk, borsozzuk, megpaprikázzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Mikor felforrt addig főzzük, míg a haltörzsekről leválik az összes hús. (kb. 501-60 perc)
Ezután átpasszírozzuk az alaplevet, vigyázva, hogy szálka ne kerüljön bele. Újra tűz fölé tesszük, majd beletesszük a bevagdalt, besózott haldarabokat. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy teljesen ellepje és a forrástól számítva újabb 30 percig főzzük. Ha van halikránk, és haltejünk azzal együtt újabb 5-10 percig főzzük.
Tipp:
A tiszai halászlét friss kenyérrel tálaljuk. Tésztát főzni a bajai halászlébe szokás!