Tiszai halászlé recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 kg hal vegyesen
- 10-12 fej vöröshagyma
- 8 kanál pirospaprika
- 4 db zöldpaprika
- 3 db paradicsom
- 4 kanál zsír
- cseresznyepaprika ízlés szerint
- só, őrölt bors
Elkészítése:
A finomra vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megtisztított halak azon részeit amiket az alaplébe szántunk. (a szebb darabokat szeletekre vágjuk, ezek kerülnek a tálaláskor a halászlébe) A fejek, az uszonyok, és a kisebb halak adják a lé alapját.
A hagymához a halon kívül hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, és paprikát is, sózzuk, borsozzuk, megpaprikázzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Mikor felforrt addig főzzük, míg a haltörzsekről leválik az összes hús. (kb. 501-60 perc)
Ezután átpasszírozzuk az alaplevet, vigyázva, hogy szálka ne kerüljön bele. Újra tűz fölé tesszük, majd beletesszük a bevagdalt, besózott haldarabokat. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy teljesen ellepje és a forrástól számítva újabb 30 percig főzzük. Ha van halikránk, és haltejünk azzal együtt újabb 5-10 percig főzzük.
Tipp:
A tiszai halászlét friss kenyérrel tálaljuk. Tésztát főzni a bajai halászlébe szokás!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »