Tejfölös-gombás harcsafilé recept
Hozzávalók:
- 30 dkg harcsafilé
- 30 dkg csiperke gomba
- 5 dkg bacon szalonna
- 1 nagy fej lila hagyma
- kevés olaj
- 2 dl tejföl
- ételízesítő
- őrölt bors
- 1 ek kapor (lehet szárított is)
Elkészítése:
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és egy kanálnyi olajon odatesszük, hogy kicsit megüvegesedjen. Közben megtisztítjuk és felkockázzuk a lila hagymát, majd a szalonnához adjuk. Ha megpárolódik kicsit, akkor jöhet hozzá az alaposan megmosott és cikkekre vagdalt gomba.
Megszórjuk őrölt borssal és ételízesítővel, majd lefedve pároljuk. Kb egy negyed óra kell neki. Ez az idő elég arra, hogy a halat kb 2*2 cm-es kockákra vagdaljuk. Amikor a gomba puha, hozzátesszük a harcsakockákat is. Megszórjuk a kaporral és fedő nélkül kb 5 percig főzzük. Ennyi elég is a halnak.
Közben a tejfölt elkeverjük egy kevés liszttel, felöntjük pici vízzel és az ételhez kanalazzuk. Nagyon óvatosan átkeverjük, hogy a halhúst ne törjük össze. Egyet forralunk rajta és elkészült.
Tipp:
Nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

