Tejfölös-gombás harcsafilé recept

Hozzávalók:
- 30 dkg harcsafilé
- 30 dkg csiperke gomba
- 5 dkg bacon szalonna
- 1 nagy fej lila hagyma
- kevés olaj
- 2 dl tejföl
- ételízesítő
- őrölt bors
- 1 ek kapor (lehet szárított is)
Elkészítése:
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és egy kanálnyi olajon odatesszük, hogy kicsit megüvegesedjen. Közben megtisztítjuk és felkockázzuk a lila hagymát, majd a szalonnához adjuk. Ha megpárolódik kicsit, akkor jöhet hozzá az alaposan megmosott és cikkekre vagdalt gomba.
Megszórjuk őrölt borssal és ételízesítővel, majd lefedve pároljuk. Kb egy negyed óra kell neki. Ez az idő elég arra, hogy a halat kb 2*2 cm-es kockákra vagdaljuk. Amikor a gomba puha, hozzátesszük a harcsakockákat is. Megszórjuk a kaporral és fedő nélkül kb 5 percig főzzük. Ennyi elég is a halnak.
Közben a tejfölt elkeverjük egy kevés liszttel, felöntjük pici vízzel és az ételhez kanalazzuk. Nagyon óvatosan átkeverjük, hogy a halhúst ne törjük össze. Egyet forralunk rajta és elkészült.
Tipp:
Nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »