Tejfölös-gombás harcsafilé recept
Hozzávalók:
- 30 dkg harcsafilé
- 30 dkg csiperke gomba
- 5 dkg bacon szalonna
- 1 nagy fej lila hagyma
- kevés olaj
- 2 dl tejföl
- ételízesítő
- őrölt bors
- 1 ek kapor (lehet szárított is)
Elkészítése:
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és egy kanálnyi olajon odatesszük, hogy kicsit megüvegesedjen. Közben megtisztítjuk és felkockázzuk a lila hagymát, majd a szalonnához adjuk. Ha megpárolódik kicsit, akkor jöhet hozzá az alaposan megmosott és cikkekre vagdalt gomba.
Megszórjuk őrölt borssal és ételízesítővel, majd lefedve pároljuk. Kb egy negyed óra kell neki. Ez az idő elég arra, hogy a halat kb 2*2 cm-es kockákra vagdaljuk. Amikor a gomba puha, hozzátesszük a harcsakockákat is. Megszórjuk a kaporral és fedő nélkül kb 5 percig főzzük. Ennyi elég is a halnak.
Közben a tejfölt elkeverjük egy kevés liszttel, felöntjük pici vízzel és az ételhez kanalazzuk. Nagyon óvatosan átkeverjük, hogy a halhúst ne törjük össze. Egyet forralunk rajta és elkészült.
Tipp:
Nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

