Tejfölös-gombás harcsafilé recept

Hozzávalók:
- 30 dkg harcsafilé
- 30 dkg csiperke gomba
- 5 dkg bacon szalonna
- 1 nagy fej lila hagyma
- kevés olaj
- 2 dl tejföl
- ételízesítő
- őrölt bors
- 1 ek kapor (lehet szárított is)
Elkészítése:
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és egy kanálnyi olajon odatesszük, hogy kicsit megüvegesedjen. Közben megtisztítjuk és felkockázzuk a lila hagymát, majd a szalonnához adjuk. Ha megpárolódik kicsit, akkor jöhet hozzá az alaposan megmosott és cikkekre vagdalt gomba.
Megszórjuk őrölt borssal és ételízesítővel, majd lefedve pároljuk. Kb egy negyed óra kell neki. Ez az idő elég arra, hogy a halat kb 2*2 cm-es kockákra vagdaljuk. Amikor a gomba puha, hozzátesszük a harcsakockákat is. Megszórjuk a kaporral és fedő nélkül kb 5 percig főzzük. Ennyi elég is a halnak.
Közben a tejfölt elkeverjük egy kevés liszttel, felöntjük pici vízzel és az ételhez kanalazzuk. Nagyon óvatosan átkeverjük, hogy a halhúst ne törjük össze. Egyet forralunk rajta és elkészült.
Tipp:
Nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »