Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-gombás harcsafilé recept

Tejfölös-gombás harcsafilé
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg harcsafilé
    • 30 dkg csiperke gomba
    • 5 dkg bacon szalonna
    • 1 nagy fej lila hagyma
    • kevés olaj
    • 2 dl tejföl
    • ételízesítő
    • őrölt bors
    • 1 ek kapor (lehet szárított is)

    Elkészítése:

    A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és egy kanálnyi olajon odatesszük, hogy kicsit megüvegesedjen. Közben megtisztítjuk és felkockázzuk a lila hagymát, majd a szalonnához adjuk. Ha megpárolódik kicsit, akkor jöhet hozzá az alaposan megmosott és cikkekre vagdalt gomba.

    Megszórjuk őrölt borssal és ételízesítővel, majd lefedve pároljuk. Kb egy negyed óra kell neki. Ez az idő elég arra, hogy a halat kb 2*2 cm-es kockákra vagdaljuk. Amikor a gomba puha, hozzátesszük a harcsakockákat is. Megszórjuk a kaporral és fedő nélkül kb 5 percig főzzük. Ennyi elég is a halnak.

    Közben a tejfölt elkeverjük egy kevés liszttel, felöntjük pici vízzel és az ételhez kanalazzuk. Nagyon óvatosan átkeverjük, hogy a halhúst ne törjük össze. Egyet forralunk rajta és elkészült.

    Tipp:

    Nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá