Ponty spárgával recept

Hozzávalók:
- 8 szép pontyfilé
- 50 dkg spárga
- 2 evőkanál olaj
- diónyi vaj
- l evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- só
- cukor
Elkészítés:
A pontyszeleteket besózzuk, és az olajban pirosra sütjük. Tűzállótálra fektetjük, és a következő mártással leöntjük: a spárgát megtisztítjuk, hüvelyknyi darabokra vágjuk, és sós-cukros vízben puhára főzzük. A vajból a liszttel világos rántást készítünk, annyi spárgafőzővízzel engedjük fel, hogy sűrű mártást kapjunk. Beleöntjük a tejfölt, a leszűrt spárgát, és azt az olajat is, amiben a halat sütöttük. A mártást a halszeletekre öntjük, és csak annyi időre tesszük a sütőbe, amíg át nem melegszik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »