Ponty spárgával recept
Hozzávalók:
- 8 szép pontyfilé
- 50 dkg spárga
- 2 evőkanál olaj
- diónyi vaj
- l evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- só
- cukor
Elkészítés:
A pontyszeleteket besózzuk, és az olajban pirosra sütjük. Tűzállótálra fektetjük, és a következő mártással leöntjük: a spárgát megtisztítjuk, hüvelyknyi darabokra vágjuk, és sós-cukros vízben puhára főzzük. A vajból a liszttel világos rántást készítünk, annyi spárgafőzővízzel engedjük fel, hogy sűrű mártást kapjunk. Beleöntjük a tejfölt, a leszűrt spárgát, és azt az olajat is, amiben a halat sütöttük. A mártást a halszeletekre öntjük, és csak annyi időre tesszük a sütőbe, amíg át nem melegszik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

