Paprikás tonhal tepsiben recept

Hozzávalók:
- 65-70 dkg fagyasztott tonhal
- 1 citrom
- 2 ek finomliszt
- 1 ek piros fűszerpaprika
- só
- 2 ek olajbogyó
- 5 dkg bacon
- 2 ek olaj
- 2 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A fagyasztott halat felolvasztjuk. Közben a citromot megmossuk, majd félbevágjuk. Az egyik felet vékony karikákra szeleteljük, a másik felének a héját lereszeljük, illetve a levét kicsavarjuk.
A lisztet összekeverjük a pirospaprikával. A bacont kis darabokra vágjuk. A felengedett halat féltenyérnyi darabokra szétszedjük, vagy felszeleteljük.
Egy kis tepsit az olajjal kikenünk, és a morzsával beszórjuk. A halszeleteket citromlével meglocsoljuk, és 10 percig hagyjuk állni, majd jól megsózzuk. Ezután nedvesen beleforgatjuk a paprikás lisztbe, és szorosan egymás mellé elhelyezzük a tepsiben.
Betakarjuk a szalonnaszeletekkel, és előmelegített, forró sütőbe toljuk. A lángot közepesre mérsékeljük, és kb. 20 percig sütjük. Vigyázat, a hal nagyon gyorsan megsül, ezért ne hagyjuk magára!
Tálaláskor minden halszeletre egy citromkarikát és néhány szem olajbogyót teszünk (ez utóbbi el is hagyható).
Köretnek tetszés szerint burgonyapüré, párolt petrezselymes rizs, vagy sült burgonya is jó, de a legfinomabb hozzá a sült burgonyapüré.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »