Lazacropogós recept

Hozzávalók:
- 30 dkg vadlazac (2 szelet)
- 10 dkg só
- 2 ek teavaj
- 1 késhegynyi frissen őrölt fekete bors
Körethez
- 50 dkg párolt rizs
- 1 közepes db párolt brokkoli
Elkészítése:
A lazacfiléket tisztítás után a bőrös oldalukkal lefelé egy sóval telt tálba (sóágyra) helyezzük 2 órára érni. Erre azért van szükség, mert így a sütésnél finom, ropogós lesz a lazac bőre.
A vajat felhevítjük, majd a sótól szárazra törölt halszeleteket belerakjuk, borsozzuk, és a bőrükkel lefelé elkezdjük a sütést. Szép, piros ropogósra sütjük, majd ezután fordítjuk át a másik felére, amit szintén megborsozunk, és 10 perc alatt készre sütjük. (Az oldalukra is fordítsuk sütés közben egy húscsipesz segítségével.)
Melegen tálaljuk párolt rizzsel és párolt zöldségekkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »