Ízletes halfasírt keszegből recept

Hozzávalók:
- 50 dkg keszeg megpucolva, lepikkelyezve
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 vöröshagyma
- 1 zsemle
- 2 gerezd fokhagyma
- zsemlemorzsa
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- petrezselyem ízlés szerint
Elkészítése:
A megtisztított halat irdaljuk be, hogy átvágjuk az apró Y szálkákat. Ehhez a bevágásokat egymástól 4-5 milliméterre kell megejteni végig a gerinc mentén. Ha a bordacsontokat használjuk vezetőnek, nem tévedhetünk! Egészen a gerincig vágjuk be a halhúst.
A beirdalt halat óvatos sózást követően helyezzük 180 fokra előmelegített sütőbe, majd süssük 20 percen át. Ennyi idő elég, hogy a hal megfelelően átsüljön, az apróbb szálkák pedig egészen eltűnjenek. Fontos, hogy a tepsit alufóliával fedjük, hogy a hal inkább párolódjon, mintsem piruljon.
Amíg a hal sül, elkészíthetjük a köretet, mely jelen esetben főtt rizs csíkokra vágott párolt répával.
A halfasírthoz szükségünk lesz egy fej megpárolt vöröshagymára és két gerezd fokhagymára. Nem érdemes nagyon apróra vágni, mert a halhússal együtt később le fogjuk darálni. A fő, hogy az erős hagyma ízt elvegyük a dinszteléssel.
Ezt követően a megpárolódott halhúst óvatosan húzzuk le a gerincről és a bordákról. Látható, hogy alig maradt az Y szálkákból.
Hozzáadjuk a tojást, a petrezselymet, a sót, a borsot és más fűszereket ízlés szerint. A megpárolt hagymával együtt tegyük konyhai aprítóba. Addig aprítsuk, míg egészen homogénné nem válik. A beáztatott és kinyomkodott zsemlét ekkor adhatjuk az elkészített masszához. Zsemlemorzsával sűríthetjük, ha túlságosan hígnak bizonyulna a keverék.
A kész masszából pogácsákat formázva kisüthetjük olajban és tepsiben egyaránt. Személy szerint jobb szeretem sütőben sütni. Amíg aranybarnára pirul (kb. 20 perc), van időm kitalálni, hogy hol és mire fogok legközelebb horgászni.
Tipp:
A Ízletes halfasírt keszegből kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »