Ízletes halfasírt keszegből recept
Hozzávalók:
- 50 dkg keszeg megpucolva, lepikkelyezve
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 vöröshagyma
- 1 zsemle
- 2 gerezd fokhagyma
- zsemlemorzsa
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- petrezselyem ízlés szerint
Elkészítése:
A megtisztított halat irdaljuk be, hogy átvágjuk az apró Y szálkákat. Ehhez a bevágásokat egymástól 4-5 milliméterre kell megejteni végig a gerinc mentén. Ha a bordacsontokat használjuk vezetőnek, nem tévedhetünk! Egészen a gerincig vágjuk be a halhúst.
A beirdalt halat óvatos sózást követően helyezzük 180 fokra előmelegített sütőbe, majd süssük 20 percen át. Ennyi idő elég, hogy a hal megfelelően átsüljön, az apróbb szálkák pedig egészen eltűnjenek. Fontos, hogy a tepsit alufóliával fedjük, hogy a hal inkább párolódjon, mintsem piruljon.
Amíg a hal sül, elkészíthetjük a köretet, mely jelen esetben főtt rizs csíkokra vágott párolt répával.
A halfasírthoz szükségünk lesz egy fej megpárolt vöröshagymára és két gerezd fokhagymára. Nem érdemes nagyon apróra vágni, mert a halhússal együtt később le fogjuk darálni. A fő, hogy az erős hagyma ízt elvegyük a dinszteléssel.
Ezt követően a megpárolódott halhúst óvatosan húzzuk le a gerincről és a bordákról. Látható, hogy alig maradt az Y szálkákból.
Hozzáadjuk a tojást, a petrezselymet, a sót, a borsot és más fűszereket ízlés szerint. A megpárolt hagymával együtt tegyük konyhai aprítóba. Addig aprítsuk, míg egészen homogénné nem válik. A beáztatott és kinyomkodott zsemlét ekkor adhatjuk az elkészített masszához. Zsemlemorzsával sűríthetjük, ha túlságosan hígnak bizonyulna a keverék.
A kész masszából pogácsákat formázva kisüthetjük olajban és tepsiben egyaránt. Személy szerint jobb szeretem sütőben sütni. Amíg aranybarnára pirul (kb. 20 perc), van időm kitalálni, hogy hol és mire fogok legközelebb horgászni.
Tipp:
A Ízletes halfasírt keszegből kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

