Ízletes halfasírt keszegből recept

Hozzávalók:
- 50 dkg keszeg megpucolva, lepikkelyezve
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 vöröshagyma
- 1 zsemle
- 2 gerezd fokhagyma
- zsemlemorzsa
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- petrezselyem ízlés szerint
Elkészítése:
A megtisztított halat irdaljuk be, hogy átvágjuk az apró Y szálkákat. Ehhez a bevágásokat egymástól 4-5 milliméterre kell megejteni végig a gerinc mentén. Ha a bordacsontokat használjuk vezetőnek, nem tévedhetünk! Egészen a gerincig vágjuk be a halhúst.
A beirdalt halat óvatos sózást követően helyezzük 180 fokra előmelegített sütőbe, majd süssük 20 percen át. Ennyi idő elég, hogy a hal megfelelően átsüljön, az apróbb szálkák pedig egészen eltűnjenek. Fontos, hogy a tepsit alufóliával fedjük, hogy a hal inkább párolódjon, mintsem piruljon.
Amíg a hal sül, elkészíthetjük a köretet, mely jelen esetben főtt rizs csíkokra vágott párolt répával.
A halfasírthoz szükségünk lesz egy fej megpárolt vöröshagymára és két gerezd fokhagymára. Nem érdemes nagyon apróra vágni, mert a halhússal együtt később le fogjuk darálni. A fő, hogy az erős hagyma ízt elvegyük a dinszteléssel.
Ezt követően a megpárolódott halhúst óvatosan húzzuk le a gerincről és a bordákról. Látható, hogy alig maradt az Y szálkákból.
Hozzáadjuk a tojást, a petrezselymet, a sót, a borsot és más fűszereket ízlés szerint. A megpárolt hagymával együtt tegyük konyhai aprítóba. Addig aprítsuk, míg egészen homogénné nem válik. A beáztatott és kinyomkodott zsemlét ekkor adhatjuk az elkészített masszához. Zsemlemorzsával sűríthetjük, ha túlságosan hígnak bizonyulna a keverék.
A kész masszából pogácsákat formázva kisüthetjük olajban és tepsiben egyaránt. Személy szerint jobb szeretem sütőben sütni. Amíg aranybarnára pirul (kb. 20 perc), van időm kitalálni, hogy hol és mire fogok legközelebb horgászni.
Tipp:
A Ízletes halfasírt keszegből kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »