Halas tészta recept
Hozzávalók:
- 1 db vöröshagyma
- egy kis löttyintés olívaolaj
- egy halkonzerv
- fél marék aszalt paradicsom
- 1,5 dl paradicsompüré
- fél marék olajbogyó
- 1 cikk fokhagyma
- só
- örölt bors
- kakukkfű
- szurokfű
- egy csokor friss bazsalikom
Elkészítése:
Odateszem a vizet forrni. Úgy spórolok a forralási idővel, hogy először vízforralóban pillanatok alatt forralok vizet és azt öntöm át a fazékba. Ha már lobog, beleöntök egy zacskó durum tésztát és 10 percre állítom a jelzőórát.
A hagymát felkockázom, kicsi sóval olajon párolom. Szétzúzom a fokhagymát, egy picit együtt kavargatom őket, majd rázuttyantom a halkonzervet. Közékeverem a kicsit előáztatott ( a fagyasztóban tartjuk a tavaly aszalt paradicsom szeleteket, pár percre langyos vízbe szoktam áztatni) aszalt paradicsomot. Megszórom a fűszerekkel, őrölök rá borsot, beleöntöm a paradicsompürét, és amíg rotyog, elkészítem a salátát.
Nagyjából épp akkorra jelez az óra, amikor a salátástálba bekerülnek a zöldségek.
A halas keverékbe beleszórom az olajbogyót, átkavarom, elzárom a tüzet mindkét edény alatt.
Egy kistálkában összekeverek kevés olívaolajat, citromlevet, őrölt borsot, ráöntöm a salátára.
Összevagdalom a bazsalikomot és belekeverem a szószba.
Leszűröm a tésztát, átteszem tálalóedénybe. A szószt is átöntöm egy asztalra való tálba.
Ekkorra valaki már meg is terített és eszünk.