Hal Mornay módra recept

Hozzávalók:
- 50 dkg fagyasztott tengeri hal
- 2 evőkanál liszt
- 50 dkg burgonya
- 2 dl tejföl
- 10 dkg gomba
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg vaj
- só
Elkészítés:
A felengedett halból ujjnyi darabokat vágunk, lisztbe mártjuk, és a vaj felén ropogósra sütjük. Héjában megfőzzük a burgonyát, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és egy mély tűzálló tálba a hallal rétegezve lerakjuk. A rétegek közé szórjuk a visszamaradt vajban megpárolt gombát. A tetejét burgonyával befedjük, és a tojással elkevert tejföllel leöntjük. A sütőben alaposan megpirítjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »