Fogas vagy süllő balatoni módra recept

Hozzávalók:
- 1 kg hal
- só
- liszt
- pirospaprika
A sütéshez:
- bőven olaj
Elkészítés:
A halai megtisztítjuk, a gerincére merőlegesen fél centiméterenként bevagdossuk, megsózzuk, és pirospaprikával színezett lisztbe mártjuk. Kerek serpenyőben olajat forrósítunk, és úgy fektetjük bele a halat, hogy hasa az edény oldalának hajlatát kövesse: ettől félkör alakú lesz a hal. Amikor már mindkét oldala pirosra sült, és újra „felállítjuk”, a feje és a farka szépen felkunkorodik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »