Citromos sült pisztráng recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 pisztráng
- 2 citrom leve
- 4 ek olívaolaj
- 4 dkg vaj
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A pisztráng mindkét oldalát 4 helyen bevágjuk 1 cm mélyen.
Egy tálba tesszük, rácsavarjuk a citromok levét, darálunk rá borsot, és 1 órát állni hagyjuk.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A halakat darabonként egy evőkanál olajban megforgatjuk. A hasüreget jól megsózzuk, és úgy fektetjük a tepsibe, hogy szétnyitom a pisztráng hasát, így nem fog eldőlni sütés közben.
A gerincre néhány vajdarabkát teszünk, és aláöntjük a páchoz használt citrom levét. Sütőbe toljuk, és 20-25 percig sütjük, időnként meglocsoljuk a citromos lével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »