Citromos, kapros lazacfilé recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 lazacfilé
- citrom
- olíva olaj
- kapor
- két diónyi vaj
- 2 evőkanál olíva olaj (lehet napraforgó olaj is)
- 2 cl száraz fehérbor
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A lazacot meglocsoljuk a citromlével, megszórjuk kaporral, borssal és 1 ek olajjal, majd egy órát pihentetjük, közben megfordítjuk.

Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd hozzáadjuk a vajat. A húst megsózzuk és oldalanként 4-4 percet sütjük. Megszórjuk kaporral, majd felöntjük a borral. Lefedjük és 2 percig pároljuk.
Tipp:
Nem tartozik az olcsó ételek közé,de többször van mirelit lazacból akció, érdemes keresni a nagy üzletláncoknál. Ezt a receptet már harcsából is készítettem, abból is finom.
Cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak ajánlom a karácsonyi asztalra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

