Citromos, kapros lazacfilé recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 lazacfilé
- citrom
- olíva olaj
- kapor
- két diónyi vaj
- 2 evőkanál olíva olaj (lehet napraforgó olaj is)
- 2 cl száraz fehérbor
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A lazacot meglocsoljuk a citromlével, megszórjuk kaporral, borssal és 1 ek olajjal, majd egy órát pihentetjük, közben megfordítjuk.
Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd hozzáadjuk a vajat. A húst megsózzuk és oldalanként 4-4 percet sütjük. Megszórjuk kaporral, majd felöntjük a borral. Lefedjük és 2 percig pároljuk.
Tipp:
Nem tartozik az olcsó ételek közé,de többször van mirelit lazacból akció, érdemes keresni a nagy üzletláncoknál. Ezt a receptet már harcsából is készítettem, abból is finom.
Cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak ajánlom a karácsonyi asztalra.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »