Citromos, kapros lazacfilé recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 lazacfilé
- citrom
- olíva olaj
- kapor
- két diónyi vaj
- 2 evőkanál olíva olaj (lehet napraforgó olaj is)
- 2 cl száraz fehérbor
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A lazacot meglocsoljuk a citromlével, megszórjuk kaporral, borssal és 1 ek olajjal, majd egy órát pihentetjük, közben megfordítjuk.
Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd hozzáadjuk a vajat. A húst megsózzuk és oldalanként 4-4 percet sütjük. Megszórjuk kaporral, majd felöntjük a borral. Lefedjük és 2 percig pároljuk.
Tipp:
Nem tartozik az olcsó ételek közé,de többször van mirelit lazacból akció, érdemes keresni a nagy üzletláncoknál. Ezt a receptet már harcsából is készítettem, abból is finom.
Cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak ajánlom a karácsonyi asztalra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »