Citromos, kapros lazacfilé recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 2 lazacfilé
- citrom
- olíva olaj
- kapor
- két diónyi vaj
- 2 evőkanál olíva olaj (lehet napraforgó olaj is)
- 2 cl száraz fehérbor
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A lazacot meglocsoljuk a citromlével, megszórjuk kaporral, borssal és 1 ek olajjal, majd egy órát pihentetjük, közben megfordítjuk.
Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd hozzáadjuk a vajat. A húst megsózzuk és oldalanként 4-4 percet sütjük. Megszórjuk kaporral, majd felöntjük a borral. Lefedjük és 2 percig pároljuk.
Tipp:
Nem tartozik az olcsó ételek közé,de többször van mirelit lazacból akció, érdemes keresni a nagy üzletláncoknál. Ezt a receptet már harcsából is készítettem, abból is finom.
Cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak ajánlom a karácsonyi asztalra.
Forrás: https://blog.keva.hu/?p=2390
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.