Chilis Süllő kockák serpenyőben sütve recept
Ők is elkészítették
Ismét Hal a tányéron … Könnyű és nagyon gyorsan elkészíthető, ebéd,vagy akár – vacsora is lehet ezekből az ízletes hozzávalókból.
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 nagy süllő filé (bármilyen édesvízi halfiléből lehet)
- só
- bors
- fél citromleve
- grill fűszerkeverék
- csili pehely
- olíva olaj
- friss kakukkfű
A körethez:
- 2 szelet bacon csíkokra vágva
- 1 szál sárgarépa
- 4 levél kelkáposzta
- só
- bors
- olíva olaj
Elkészítése:
Először a köretet készítem el. Kelkáposzta leveleket vékony csíkokra vágjuk,sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük,
Felforrósított serpenyőben kevés olíva olajon a vékonyra szeletelt bacont megpirítjuk, majd a reszelt sárgarépát és szeletelt kelkáposztát is hozzá adjuk. Sózzuk,borsozzuk és roppanósra sütjük.
Halfilét felkockázzuk és egy másik serpenyőben felhevített 1-1 ek olaj-vaj keverékre tesszük. Sózzuk, borsozzuk és csili pehellyel szórjuk ízlésünk szerint.
Rácsavarjuk fél citrom levét és pár perc alatt puhára sütjük.
Serpenyőben grillezett zöldségekre halmozva tálaljuk.