Burgonyás ponty recept

Hozzávalók:
- 1 kg ponty
- 10 dkg vaj
- 80 dkg krumpli
- fél citrom, só
Elkészítése:
A pontyot kívül belül megtisztítjuk, fejét levágjuk és testét hosszában kettéhasítjuk. Ha filézett halat veszünk akkor ezek nem szükségesek. A halat ujjnyi távolságokra bevagdaljuk. A vágásokba vajdarabkát teszünk. A megpucolt burgonyát felkarikázzuk és kivajazott tűzálló edénybe vagy tepsibe tesszük, megsózzuk és a sütőbe helyezzük. Ha félig megpuhult akkor a tetejére tesszük a pontyot és így együtt az egészet szép pirosra sütjük. Tálaláskor citromlevet facsarunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »