Burgonyás ponty recept

Hozzávalók:
- 1 kg ponty
- 10 dkg vaj
- 80 dkg krumpli
- fél citrom, só
Elkészítése:
A pontyot kívül belül megtisztítjuk, fejét levágjuk és testét hosszában kettéhasítjuk. Ha filézett halat veszünk akkor ezek nem szükségesek. A halat ujjnyi távolságokra bevagdaljuk. A vágásokba vajdarabkát teszünk. A megpucolt burgonyát felkarikázzuk és kivajazott tűzálló edénybe vagy tepsibe tesszük, megsózzuk és a sütőbe helyezzük. Ha félig megpuhult akkor a tetejére tesszük a pontyot és így együtt az egészet szép pirosra sütjük. Tálaláskor citromlevet facsarunk rá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »