Bacon alatt sütött halszelet tejszínes brokkolival recept

Hozzávalók:
- 60 dkg afrikai harcsafilé
- 1 csokor brokkoli
- 1 csomag bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- só
- hal fűszerkeverék
- citromlé
- színes bors
- vaj
- reszelt sajt
- mandulaforgács
Elkészítése:
A brokkolit szedjük rózsáira, majd enyhén sós vízben főzzük roppanósra. (Vigyázzunk, nehogy túlfőzzük, mert akkor szétesik.) Ezután szűrjük le, majd tegyük egy vastagon kivajazott sütőtálba (v. tepsibe).
A tejszínbe nyomjuk bele a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk meg, majd óvatosan öntsük rá a brokkolira.
A harcsafilét vágjuk fel nagyobb darabokra, majd ízlés szerint csepegtessük meg citromlével, sózzuk, és szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Ezután tekerjük körbe a baconszeletekkel, majd tegyük egymás mellé a sütőtálban lévő brokkoli tetejére. Végül frissen őröljünk rá színes borsot.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten (180 fok) süssük 20 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, és szórjuk meg reszelt sajttal, mandulaforgáccsal, majd tegyük vissza még kb. 10 percre a sütőbe, és süssük szép pirosra.
Tálalás előtt helyezzük a tányérra a halszeletet, tegyünk mellé a párolt brokkoliból, és locsoljuk meg a kissé besűrűsödött tejszínnel.
A bacon alatt sütött halszelet tejszínes brokkolival kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 12 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »