Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsírban sült máj recept

Zsírban sült máj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • tetszés szerinti mennyiségű sertésmáj
    • só,bors,
    • mellé savanyúság és kenyér

    Elkészítése:

    A sertésmájat 2-3 centis vastagságú szeletekre vágjuk és forró zsírban megsütjük (amint beletesszük a zsírba kicsit össze is ugrik a máj, ezért szeleteljük vékonyra, és persze szeret a zsír fröcskölni így vigyázzunk a kezünre ).

    Folyton ellenőrizzük,amikor megszúrjuk és nem jön belőle véres lé azonnal vegyük is ki. Ha tovább sütjük megkeményedik. Azonnal sózzuk-bőven borsozzuk és friss kenyérrel, savanyúsággal azonnal meg is esszük,de magában is nagyon finom.

    Tipp:

    Disznóvágások alkalmával nálunk mindig szerepel ez az egyszerű étel és előfordul hétköznap is sütök. Ki ne szeretné? Mi imádjuk az biztos, aki még nem evett ilyet próbálja ki :D Disznózsírban sütve az igazi.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá