Virslifelfújt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 pár virsli (sajtos, füstölt, bármilyen lehet)
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 12 dkg sajt , de lehet több is
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- bors
- só
- fűszerek ízlés szerint
Elkészítése:
A vajat felolvasztom, és megpirítom benne az egy evőkanálnyi lisztet, majd 3 dl vízzel felengedem, és folytonos keverés mellett forralom 10 percig.
Sűrű, sodó szerű szószt kapunk belőle. Ha kihűlt, hozzáadok egy tojás sárgáját, és krémszerűvé és csomómentesre keverem.
Ízlés szerint, sózom, borsozom, fűszerezem, esetleg csípős fűszerekkel
Egy jénai tálat kikenek vajjal, a virsliket megtisztítom és hosszában ketté vágom, majd a tál aljába helyezem a fél adag virslit és leöntöm a kihűlt krém felével, majd megszórom sajttal és újra egy réteg virslit teszek rá és végül leöntöm a maradék krémmel.
Sajtot reszelek rá, és szeleteket is vágok rá, hogy jó ropogósra süljön meg a teteje.
Nem előmelegített sütőben (mivel jénai tálról van szó, de ha tepsibe csinálom, akkor nyugodtan elő lehet melegíteni és akkor olyan 20 perc körül van) 25 percig sütöm.
Tálaláshoz párolt zöldséget adok mellé.