Virslifelfújt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 pár virsli (sajtos, füstölt, bármilyen lehet)
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 12 dkg sajt , de lehet több is
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- bors
- só
- fűszerek ízlés szerint
Elkészítése:
A vajat felolvasztom, és megpirítom benne az egy evőkanálnyi lisztet, majd 3 dl vízzel felengedem, és folytonos keverés mellett forralom 10 percig.
Sűrű, sodó szerű szószt kapunk belőle. Ha kihűlt, hozzáadok egy tojás sárgáját, és krémszerűvé és csomómentesre keverem.
Ízlés szerint, sózom, borsozom, fűszerezem, esetleg csípős fűszerekkel
Egy jénai tálat kikenek vajjal, a virsliket megtisztítom és hosszában ketté vágom, majd a tál aljába helyezem a fél adag virslit és leöntöm a kihűlt krém felével, majd megszórom sajttal és újra egy réteg virslit teszek rá és végül leöntöm a maradék krémmel.
Sajtot reszelek rá, és szeleteket is vágok rá, hogy jó ropogósra süljön meg a teteje.
Nem előmelegített sütőben (mivel jénai tálról van szó, de ha tepsibe csinálom, akkor nyugodtan elő lehet melegíteni és akkor olyan 20 perc körül van) 25 percig sütöm.
Tálaláshoz párolt zöldséget adok mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »