Virslifelfújt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 pár virsli (sajtos, füstölt, bármilyen lehet)
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 12 dkg sajt , de lehet több is
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- bors
- só
- fűszerek ízlés szerint
Elkészítése:
A vajat felolvasztom, és megpirítom benne az egy evőkanálnyi lisztet, majd 3 dl vízzel felengedem, és folytonos keverés mellett forralom 10 percig.
Sűrű, sodó szerű szószt kapunk belőle. Ha kihűlt, hozzáadok egy tojás sárgáját, és krémszerűvé és csomómentesre keverem.
Ízlés szerint, sózom, borsozom, fűszerezem, esetleg csípős fűszerekkel
Egy jénai tálat kikenek vajjal, a virsliket megtisztítom és hosszában ketté vágom, majd a tál aljába helyezem a fél adag virslit és leöntöm a kihűlt krém felével, majd megszórom sajttal és újra egy réteg virslit teszek rá és végül leöntöm a maradék krémmel.
Sajtot reszelek rá, és szeleteket is vágok rá, hogy jó ropogósra süljön meg a teteje.
Nem előmelegített sütőben (mivel jénai tálról van szó, de ha tepsibe csinálom, akkor nyugodtan elő lehet melegíteni és akkor olyan 20 perc körül van) 25 percig sütöm.
Tálaláshoz párolt zöldséget adok mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »