Vesevelő tojással recept

Hozzávalók:
- 4 db vese
- 25 dkg velő
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítése:
A hagymát felkockázzuk és pici olajon megdinszteljük. A vesét kettévágjuk és alaposan megpucoljuk. Jól átmossuk és csíkokra szeleteljük. 10 percre hídegvízben áztatjuk. A megdinsztelt hagymához adunk pirospaprikát, bost, sót és a felszeletelt vesét. Amikor a vese majdnem kész a leinazott velőt is hozzáadjuk. Addig főzzük amíg a leve el nem párolog. Ráütjük a tojásokat és készre sütjük.
Sztori: A párom azt mondta, hogy nem szereti a velőt úgyhogy magamnak készítettem egy féladagot. Gondoltam ebédre vacsorára elég lesz. Hát nem lett elég! Amikor meglátta milyen guszta lett megkért, hogy had kóstolja meg. Mondanom se kell több mint a felét megette, úgyhogy kellet mást néznem vacsorára. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »