Vesevelő tojással recept
Hozzávalók:
- 4 db vese
- 25 dkg velő
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítése:
A hagymát felkockázzuk és pici olajon megdinszteljük. A vesét kettévágjuk és alaposan megpucoljuk. Jól átmossuk és csíkokra szeleteljük. 10 percre hídegvízben áztatjuk. A megdinsztelt hagymához adunk pirospaprikát, bost, sót és a felszeletelt vesét. Amikor a vese majdnem kész a leinazott velőt is hozzáadjuk. Addig főzzük amíg a leve el nem párolog. Ráütjük a tojásokat és készre sütjük.
Sztori: A párom azt mondta, hogy nem szereti a velőt úgyhogy magamnak készítettem egy féladagot. Gondoltam ebédre vacsorára elég lesz. Hát nem lett elég! Amikor meglátta milyen guszta lett megkért, hogy had kóstolja meg. Mondanom se kell több mint a felét megette, úgyhogy kellet mást néznem vacsorára. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

