TV rágcsa recept
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 30 dkg liszt
- 6 ek víz
- 1 ek ecet
- só
- szezámmag vagy lenmag a tetejére
Elkészítése:
A puha rámával összekeverjük a lisztet, vizet, ecetet és a sót. Jól összegyúrjuk majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ha vendégeket várunk készíthetjük a pihentetés nélkül is, nem ronthatjuk el.
Másnap a tésztát már csak ki kell nyújtani nagyjából 5mm vastagra, tetszés szerint kockákra vagy csíkokra vágni, megszórni a magokkal és mehet is az előmelegített sütőbe. Kb. 10 perc alatt megsül. Dobozban tárolva napokig eláll, már ha egyáltalán marad belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

