Tűzdelt gomba recept

Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 1 kg újburgonya vagy apró szemű téli burgonya
- 20 dkg füstölt szalonna
- só
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük és meghámozzuk, egészben a hajszálvékony szalonnaszeletekkel kibélelt tűzálló tálba öntjük. Ha a szalonna nem túl sós, a burgonyát megsózzuk. A szép, nagy gombákat megtisztítjuk, kalapjukat bemetsszük, és a vágatokba vékony szalonnaszeleteket tűzünk. A megtűzdelt gombát a burgonyára fektetjük, és a sütőben addig sütjük, amíg a szalonna ropogós pirossá nem vált.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »