Túrós zsemle recept

Hozzávalók:
- 6 db másnapos zsemle
- 20 dkg túró
- 4-5 kanál tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 1 citrom leve
- ízlés szerint cukor
- mazsola
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A tejet mikróban felmelegítjük egy akkora tányérban, amekkorába beleférnek a zsemlék. A felmelegített tejben elkeverünk két evőkanál cukrot és az egy tasak vaníliás cukrot. A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kivesszük és a lyukas zsemléket belemártjuk a tejbe, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. (Vigyázzunk, hogy ne áztassuk szét a zsemléket)
A túrót a tejföllel, egy kevés citrom lével, tojással, cukorral, mazsolával és a zsemlék belsejével összekeverjük, beletöltjük a zsemlékbe és rátesszük a tetejüket. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »