Túrós zsemle recept
Hozzávalók:
- 6 db másnapos zsemle
- 20 dkg túró
- 4-5 kanál tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl tej
- 1 citrom leve
- ízlés szerint cukor
- mazsola
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A tejet mikróban felmelegítjük egy akkora tányérban, amekkorába beleférnek a zsemlék. A felmelegített tejben elkeverünk két evőkanál cukrot és az egy tasak vaníliás cukrot. A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kivesszük és a lyukas zsemléket belemártjuk a tejbe, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. (Vigyázzunk, hogy ne áztassuk szét a zsemléket)
A túrót a tejföllel, egy kevés citrom lével, tojással, cukorral, mazsolával és a zsemlék belsejével összekeverjük, beletöltjük a zsemlékbe és rátesszük a tetejüket. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

