Trappista tekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg trappista sajt (ha többet szeretnél, azt újabb 25 dkg-ból készítsd)
- 1-3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szalámi vagy sonka
- ízlés szerinti zöldség félék (uborka, paprika)
- 2-3 dkg vaj vagy margarin
- mustár
- torma vagy majonéz (nálam majonézes torma)
- só
- bors
Elkészítése:
1-1,5 l vizet felforralunk. Forrás után egy megfelelő edénybe töltjük és belehelyezzük a sajtos, hogy ellepje a víz.
20-25 percet állni hagyjuk, hogy teljesen megpuhuljon, addig kikeverjük a tölteléket.
Az előzőleg keményre főtt tojásokat megszabadítjuk a sárgájától. Egy tálban összetörjük. Hozzáadjuk a vajat, ízlés szerinti mustárt, majonézt vagy tormát, de ne legyen folyós! Sózzuk, borsozzuk és jól átkeverjük. Összedaraboljuk a fehérjét, a zöldségeket és a szalámit, lehetőleg ne túl nagyra.
A sajtot, miután megpuhult, deszkán vagy konyhapulton kinyújtjuk és hagyjuk hűlni. Ezután megkenjük a tojásos masszával. Rárétegezzük a zöldségeket, a szalámit és a tojásfehérjét, majd feltekerjük a sajtot.
Ahol egy kicsit jobban letapadt nyúljunk alá valamivel, vigyázva, hogy ne szakadjon ki.
A tekercset helyezzük sütőpapírba vagy alufóliába, esetleg folpack-ba és tegyük a hűtőbe rendesen megszilárdulni kb 20-30 percre. Szeletelés előtt a végeit vágjuk le és kissé ferdén szeleteljük.
Nem muszáj felszeletelni az egészet, elég amit épp megeszünk. Pár napig hűtőben eláll.